Een smoothie recept! Aardbeien en chocola is een gouden combinatie. Maar wist je ook dat je er een heerlijke smoothie van kunt maken. Voor chocoberry smoothie heb je maar zes ingrediënten en een blender nodig.
Ingrediënten chocoberry
een eetlepel cacaopoeder
1 of 2 ontpitte dadels ( hangt van het formaat af)
een takje basilicum
150 gram mango
200 gram aardbeien
100 ml water. Wil je een dunnere smoothie dan iets meer water gebruiken
Bereiding
Doe alles in de blender tot je een mooie gladde massa hebt
Een glas bevat 105 kcal. De ingrediënten is op basis van 2 glazen.
We hadden nog wat aardbeien over die er niet meer geweldig uitzagen omdat ze overrijp waren, maar nog wel smaakvol. Zeer geschikt om mee te bakken. Het werden aardbeienmuffins.
Ingrediënten aardbeienmuffins
160 gram amandelmeel
250 gram yoghurt
1,2 dl zonnebloemolie
4 eieren
60 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanillesuiker
16 aardbeien
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed 8 vakjes in een muffintray met muffinpapiertjes
Roer in een kom het amandelmeel, yoghurt, olie, suiker, bakpoeder en vanillesuiker
Verdeel dit over de muffinvormpjes
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aarbeien in stukjes.
Verdeel de aardbeien over het beslag in de vormpjes
Bak de muffins een minuut of 20-25. Met een sateprikker kun je erachter komen of ze gaar zijn. Is je prikker droog dan zijn ze klaar
Lukt het je niet om je dagelijkse hoeveelheid fruit binnen te krijgen of krijg je ‘s ochtends geen hap door je keel. Dan is deze smoothie met aardbei misschien erg geschikt voor jou. Je hebt maar drie ingrediënten nodig en je krijgt meteen ook wat zuivel binnen. Deze hoeveelheid is voor 1 smoothie.
Het saladeseizoen is weer aangebroken. Als het mooi weer is, is het een onmisbaar bijgerecht bij de BBQ, maar het is ook heerlijk om in de zomer een frisse, goedgevulde salade als hoofdgerecht te nemen.
Onze Londense vrienden van Joseph Joseph staan erom bekend innovatieve producten op de markt te brengen die het bereiden van maaltijden een stukje efficiënter maken. Deze twee nieuwe producten maken het bereiden én serveren van een heerlijke salade wel heel gemakkelijk.
MultiPrep – Salade voorbereidingsset
Ideaal voor het bereiden van je perfecte salade. De Multi-prep kun je gebruiken als slacentrifuge, maar door de verwisselbare schijven kun je er ook je groentes mee spiraliseren, raspen of in plakjes snijden. Erg handig en ook ruimtebesparend!
Uno Saladeschaal met ‘ingebouwd’ slacouvert
Na het snijden serveer je de salade in de nieuwe saladekom van Joseph Joseph. De Uno set bestaat uit een stijlvolle kom en een bijpassend slacouvert die aan de binnenkant van de kom gehangen kan worden. Handig als je weinig ruimte hebt in je bestekla of als je slacouvert altijd zoek is.
De Multiprep en de Uno Saladeschaal zijn verkrijgbaar bij de betere kookwinkel en bij bol.com
Snel een maaltijd maken voor vier personen. Dit Aziatische hoofdgerecht of lunchgerecht van noodles met zalm is dan echt iets voor jou.
Ingrediënten
80 ml teriyakisaus
Een eetlepel honing
Twee theelepels sesamolie
De schil van een limoen
4 zalmfilets ( ongeveer 150 gram per stuk)
270 gram ramen, mie of noodles
Een eetlepel rijstazijn ( kun je kopen in een toko)
Een eetlepel sojasaus
Twee eetlepels zonnebloemolie
Acht bosuitjes
125 gram peultjes
200 gram shiitake paddenstoelen of oesterzwammen
Een rode peper ( zaadjes er wel even uithalen)
50 gram sesamzaad
Bereiding noodles met zalm
Maak de saus door de teriyakisaus, honing, sesamolie en limoenrasp in een kom te mengen
Voeg de zalm toe en wentel deze door de marinade. Laat dit tien minuten staan
Kook de noodles
Giet ze af en schep er sojasaus door
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
Roerbak de bosui, peultjes, paddenstoelen en rode peper ongeveer drie minuten tot het net gaar is
Voeg de noodles toe en zet ze apart
Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de rest van de olie toe
Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en wentel de vis door de sesamzaadjes
Bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant tot de zalm goudbruin is
Leg de zalm op een bord en dek de vis af met een bord
Veeg de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Doe de bewaarde marinade in de pan en doe er 60 ml water bij. Laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Je saus wordt nu dikker en zelfs een beetje stroperig.
Voeg de noodles toe en schep alles door elkaar. Zalm erop en eten maar!
Zwarte knoflook is kort door de bocht niets meer of minder dan gefermenteerde knoflook. Gewone witte knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celcius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De structuur van zwarte knoflook is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje en smaak is zoetig.
Voorbereidingstijd: 30 minuten |Kooktijd: 20 minuten | Porties: 4-6 personen
20 basilicumblaadjes, plus kleine basilicumblaadjes om te garneren
Sap van 2-3 citroenen
Bereiding:
Maak in een grote pan water aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe.
Verhit een grillpan en gril de maïs totdat deze helemaal is gegrild (ongeveer 12 minuten).
Snijd de maïskorrels van de kolf met een scherp mes.
Snijd de knoflookteentjes en pepers heel dun en doe ze in een andere grote pan met de extra vierge olijfolie, maar verwarm deze nog niet.
Wanneer de het water kookt, doe de spaghettini erbij en kook tot al dente (4-5 minuten).
Terwijl de pasta kookt, verwarm de tweede pan op middelhoog vuur de teentjes knoflook (witte) en voeg, wanneer de knoflook begint te sissen, de garnalen toe en roer het door met een houten lepel tot ze ondoorzichtig zijn (de garnalen zijn klaar als je weerstand voelt als je ze indrukt).
Zeef de gekookte pasta en voeg aan het mengsel van de garnalen en knoflook toe, samen met een beetje van het kookwater.
Voeg de basilicum en de maïs toe en roer het goed door.
Voeg iets meer water toe als de pasta te droog is.
Breng goed op smaak met zout en peper en sap van de citroenen.
Serveer op een grote schaal en garneer met de kleine basilicumblaadjes.
Pasta en tomaten is een goede combinatie. De lekkerste spaghetti met tomaatjes en knoflook maak je helemaal zelf zonder dat er een pakje aan te pas hoeft te komen. Dit moet genoeg zijn voor 4 personen.
Op zoek naar een verantwoord borrelhapje? Deze Indiase deeghapjes, samosa, zijn rijk aan gezonde groenten en specerijen. Met de frisse dipsaus heb je een heerlijke frisse combinatie tussen pittig en zuur.
Laat het filodeeg op kamertemperatuur ontdooien onder een natte doek om uitdroging te voorkomen
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2×2 cm
Kook de zoete aardappel 10-15 minuten in ruim water
Voeg dan de doperwten te en kook nog eens vijf minuten op hoog vuur
Giet de groenten af en laat ze in de pan staan
Snijd de ui en knoflook fijn. Meng de specerijen in een bakje
Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en de specerijen
Bak twee minuten en voeg het dan samen met het zout aan de pan met groenten toe. Stamp het geheel grof
Verwarm de oven voor op 175 graden
Neem het filodeeg en snijd bij de vouwranden om zo langwerpige vellen te krijgen.
Neem een vel filodeeg en beleg de onderkant met een flinke lepel vulling.
Vouw de linkeronderhoek naar rechtsboven tot op een hoogte van 1/3 van het filodeeg. Vouw dan naar boven en herhaal deze volgorde totdat de samosa volledig gevouwen is.
Leg de samosa op het bakpapier en smeer er een flinke laag olie op.
Bak de samosa in 25-30 minuten gaar.
Bereiding dipsaus
Voeg de yoghurt( of sojayoghurt) in een schaaltje. Was de komkommer en haal het zachte vruchtvlees eruit. Rasp de komkommer en voeg het toe aan de yoghurt.
Pers een teentje knoflook uit en snijd de muntbladeren fijn.
Voeg de knoflook en munt met wat zout toe aan de dip.
Carpaccio van rode biet is een feestelijke voorgerecht. En slim: je kunt ‘m van tevoren al maken, dus het diner is dan makkelijk te serveren. Maar het is ook erg lekker als lunch en favoriet van veel vegetariërs.
Ingrediënten
Drie gekookte rode bieten
30 gram pecannoten of pistachenoten
Twee eetlepels honing
50 gram zachte geitenkaas
125 gram creme fraiche
Twee eetlepels rodewijnazijn
Vier eetlepels olijfolie
Handje dille
Hoe maak je bietencarpaccio?
De bietjes moeten dun gesneden worden. Dit kun je met een mandoline, kaasschaaf of een scherp mes doen. Het moeten echt flinterdunne stukjes worden. Pas dus op je vingers.
Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een grote schaal ( zie bovenstaande foto)
Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met een eetlepel honing en een beetje zout. Dit doe je ongeveer 3 minuten
Mix de geitenkaas met de creme fraiche.
Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie. Je kunt het eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
Doe je geitenkaas-mix in een spuitzak en spuit toefjes op de bietencarpaccio.
Bestrooi je carpaccio met de pecannoten, dille en dressing
Wie wel eens in Engeland geweest is of een high tea heeft gehad, heeft vast ook scones gegeten. Traditioneel eet men ze met marmelade/ jam, clotted cream en soms met honing. Het recept zodat je zelf scones kunt maken.
Ingrediënten
250 gram bloem
Een theelepel bakpoeder
Een theelepel droge gist
Een snufje zout
Drie eetlepels suiker
75 gram boter
1,25 dl crème fraîche
Een eetlepel azijn
Een ei
Bereiding
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de gist, het zout, en de suiker of zoetstof en prak met een vork de wat zachter geworden boter door de bloem en de andere ingrediënten.
Doe dit net zolang tot je een kruimig geheel hebt
Voeg dan de crème fraîche en de zijn erbij en kneed alles goed. Doe dit net zolang tot je een mooie stevige deegbol hebt
Plet je deegbol op een met bloem bestoven werkvlak tot het ongeveer 2 centimeter dik is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden
Steek met een uitsteker of een glas rondjes uit. Een klein kommetje kan natuurlijk ook. Als het maar rond is. Strijk er met een kwastje wat losgeklopt ei over
Bak dan de scones. Na ongeveer een kwartiertje zijn ze gaar. De scones zijn het lekkerst als je ze warm serveert met wat room of gezouten boter