Sushi maken. Wat heb je nodig?

Categories Keuken, Vlees en visPosted on

Sushi, de combinatie van rauwe vis en op smaak gemaakte rijst lijkt voor ons exotisch, maar in Japan is het erg voor de hand liggend voedsel. Je kunt het in iedere beetje grote stad in een restaurant eten of thuis laten bezorgen. Maar je kunt het ook thuis maken. Wil je het professioneel aanpakken dan heb je deze basisdingen nodig. Een recept vind je hier

Continue reading “Sushi maken. Wat heb je nodig?”

Gril een perfecte pepersteak op de barbecue

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Ga je barbecueën en heb je zin in een lekker stuk vlees, dan is deze pepersteak echt iets voor jou. De voorbereiding duurt ongeveer een minuut of 10 en vijf minuten bakken en je hebt een heerlijke peper steak op je bord.

Continue reading “Gril een perfecte pepersteak op de barbecue”

Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, Pasen, Vlees en visPosted on

Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.

Continue reading “Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?”

Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Vlees en visPosted on

Een spinazie zalmrol is een gerecht waarbij verse spinazie wordt gevuld met gerookte zalm en andere smaakvolle ingrediënten, vervolgens opgerold en geserveerd als een rol. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat zowel als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden geserveerd. Een prachtige wrap die zeker niet zou misstaan in een duur restaurant!

Continue reading “Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!”

Het recept van de echte Duitse Currywurst

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Altijd als ik in Duitsland ben moet ik gewoon een currywurst eten. Als kind was ik er al gek op. Tijdens een vakantie werden ze uitgedeeld door de plaatselijke bevolking. Ik weet niet meer hoeveel ik er heb gehad, maar het waren er veel. Nu maak ik ze zo nu al dan zelf. Inclusief de lekkere saus die de Duitsers erbij eten.

Continue reading “Het recept van de echte Duitse Currywurst”