Sushi, de combinatie van rauwe vis en op smaak gemaakte rijst lijkt voor ons exotisch, maar in Japan is het erg voor de hand liggend voedsel. Je kunt het in iedere beetje grote stad in een restaurant eten of thuis laten bezorgen. Maar je kunt het ook thuis maken. Wil je het professioneel aanpakken dan heb je deze basisdingen nodig. Een recept vind je hier
Continue reading “Sushi maken. Wat heb je nodig?”Categorie: Vlees en vis
Gril een perfecte pepersteak op de barbecue
Ga je barbecueën en heb je zin in een lekker stuk vlees, dan is deze pepersteak echt iets voor jou. De voorbereiding duurt ongeveer een minuut of 10 en vijf minuten bakken en je hebt een heerlijke peper steak op je bord.
Continue reading “Gril een perfecte pepersteak op de barbecue”Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?
Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.
Continue reading “Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?”Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!
Een spinazie zalmrol is een gerecht waarbij verse spinazie wordt gevuld met gerookte zalm en andere smaakvolle ingrediënten, vervolgens opgerold en geserveerd als een rol. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat zowel als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden geserveerd. Een prachtige wrap die zeker niet zou misstaan in een duur restaurant!
Continue reading “Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!”Geglaceerde beenham met abrikozenjam
Op zoek naar een lekker recept met beenham? Geglaceerde beenham uit de oven: klassiek en perfect voor het kerstdiner. Liever met honing-mosterd? Dat recept vind je hier.
Continue reading “Geglaceerde beenham met abrikozenjam”Ei in avocado met zalm
Het perfecte gerechtje voor Pasen of gewoon als voorgerechtje, lunch of ontbijtje. Binnen een half uurtje heb je een heerlijk gerecht op tafel. Van onderstaande ingrediënten kun je vier gerechtjes maken.
Continue reading “Ei in avocado met zalm”Mosselen recept op traditionele wijze
Mosselen eten is erg gezond. Ze bevatten namelijk veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn ze rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen.
Continue reading “Mosselen recept op traditionele wijze”Het recept van de echte Duitse Currywurst
Altijd als ik in Duitsland ben moet ik gewoon een currywurst eten. Als kind was ik er al gek op. Tijdens een vakantie werden ze uitgedeeld door de plaatselijke bevolking. Ik weet niet meer hoeveel ik er heb gehad, maar het waren er veel. Nu maak ik ze zo nu al dan zelf. Inclusief de lekkere saus die de Duitsers erbij eten.
Continue reading “Het recept van de echte Duitse Currywurst”Recept beenham honing en mosterd
Beenham honing mosterd uit de oven. Je kunt me er wakker voor maken. Dit gerecht heeft maar vijf ingrediënten en is erg simpel om te maken. Een ander voordeel is dat bijna iedereen het lekker vindt
Continue reading “Recept beenham honing en mosterd”Recept lamskebab van de barbecue
Zin om te barbecuen? Deze lamsgehakt-spiesjes zijn ideaal voor op het vuur. Is het weer minder mooi?. Leg ze dan in de grillpan of koekenpan. De voorbereidingstijd is ongeveer 25 minuten en je hebt ongeveer een half uurtje nodig om ze gaar te krijgen. Onderstaande ingrediënten is voor acht spiesen.
Continue reading “Recept lamskebab van de barbecue”