Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.

Continue reading “Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos”

Marokkaanse thee. Hoe maak je deze muntthee?

Categories Alle recepten, DrankjesPosted on

Verse muntthee is enorm populair. Ook ik ben gek op munt. Ik gebruik het dan ook regelmatig voor de tzatziki, maar ook in de thee. Zoete Marokkaanse thee met munt is een van mijn favorieten al doe ik er wel wat minder honing in dan in dit recept staat. In dit recept leggen we uit hoe je deze warme drank het best kunt maken. En je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

Continue reading “Marokkaanse thee. Hoe maak je deze muntthee?”

Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is deze risotto met oesterzwam ideaal. Het gerecht is niet moeilijk te maken en bovendien vegetarisch. Dit zou genoeg moeten zijn voor vier personen en maken kost je ongeveer veertig minuten.

Continue reading “Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken”

Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Ontbijt, VerjaardagPosted on

Nederland is in de ban van de ’crompouce’: de kruising tussen een tompouce en croissant is soms niet aan te slepen bij de bakkers. Maar wist je dat je ze ook prima zelf kunt maken. Helemaal niet moeilijk en erg leuk!

Continue reading “Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Recept Thaise kippensoep met kokos

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Thaise Kokos-kippensoep is een lekkere romige soep met zo’n 400 kca per kom en 11 gram koolhydraten.  Erg lekker met naanbrood of gewoon wat witbrood. Het recept van deze Thaise kippensoep komt uit het boek Rudolph kookt 1 van Rudolph van Veen.

Continue reading “Recept Thaise kippensoep met kokos”

Zelf limoncello maken met een simpel recept

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.

Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”