Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.

Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”

Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.

Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”

Appel cranberry kerststol of paasstol

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.

Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”

Rodekoolsalade met appel en kaneel

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Kerst, SaladesPosted on

Rodekoolsalade is een lekker bijgerecht boordevol vitamines. Lekker bij gekookte aardappels of gebakken aardappels, maar ook als je gaat gourmetten. De kaneel geeft je gerecht een lekkere winterse smaak. Dit is voor ongeveer vier personen.

Continue reading “Rodekoolsalade met appel en kaneel”

Maak van je chocoladeletter lekkere chocolademelk

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Keukentips, SinterklaasPosted on

Chocoladeletters en chocolademunten. Tijdens sinterklaas is er chocolade in overvloed.  Geen straf om op te eten, maar een beetje afwisseling af en toe kan geen kwaad. En daarom maken we van de overgebleven chocoladeletter chocolademelk.

Continue reading “Maak van je chocoladeletter lekkere chocolademelk”

Recept brownies met een kerstmuts

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, KeukenPosted on

Zoek je iets lekkers voor de kerstdagen bij de koffie of thee of moet je kind iets lekkers meenemen naar school voor de kerstvakantie. Maak het dan niet te moeilijk. Wat dacht je van brownies? Deze kerstbrownies zullen zeker bij iedereen in de smaak vallen.

Continue reading “Recept brownies met een kerstmuts”

Spiesjes van dadels met chorizo en spek

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&NieuwPosted on

Dit gerechtje is zo ontzettend lekker. We aten het voor het eerst in een klein restaurantje op Gran Canaria. De ober zette het voor ons op tafel omdat het ontzettend druk was en we even moesten wachten op ons eten. De zoete geur van de dadels in combinatie met de pittige chorizo en het zoute spek. Heerlijk. En dus maken we het thuis ook regelmatig. Ons recept voor dadelspiesjes met chorizo en spek.

Continue reading “Spiesjes van dadels met chorizo en spek”

Brownies met macadamia en gember

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Keuken, VerjaardagPosted on

Brownies maken is al erg leuk om te doen. En opeten misschien nog wel leuker. Deze brownies met macadamianoten en gember zijn echt om je vingers bij af te likken. En echt een superkok hoef je er niet voor te zijn en je bent nog geen uurtje kwijt om het te maken.

Continue reading “Brownies met macadamia en gember”

Chutney met appel, ui en gember

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, VerjaardagPosted on

Zoek je wat lekkers voor bij de kaas, kip of vleeswaren. Dan moet je zeker deze chutney met appel, ui en gember eens proberen. Het is ontzettend lekker, snel te maken en als je het in een brandschoon potje doet, kun je het ook gerust een paar dagen bewaren.  Nadeel is alleen vaak dat het te lekker is en dat de je bijna geen kans krijgt om in de koelkast gezet te worden omdat het dan al op is.

Continue reading “Chutney met appel, ui en gember”